Du er her

Slotte og Parker

  • Vallø Slot.

    Smukke slotte og parker i Stevns Kommune.

  • Gjorslev Gods.

    Smukke slotte og parker i Stevns Kommune.

  • Solgårdsparken.

    Smukke slotte og parker i Stevns Kommune.

Vallø Slot

Smukt og majestætisk, højt hævet over det omkringliggende landskab ligger Vallø Slot med den omkransende park. Slottet blev påbegyndt opført i 1580-1586 af fru Mette Rosenkrantz, og er siden udbygget flere gange.

I 1893 brændte slottet på grund af et uheld med et stearinlys. Det blev genopført i 1894-1904, og da murene kunne genanvendes, fremstår slottet udefra stort set i sin gamle skikkelse.

Tidligere var slottet beboelse for ugifte, adelige frøkener.

Parken er åben for offentligheden.

Læs mere om Vallø Slot. Find Vallø Slot på et kort.

Gjorslev Gods

Gjorslev Gods, med den omkransende park, er Danmarks største middelalderslot.

Gjorslev Gods blev opført omkring 1396 af Roskildebisp og Margrethe I's rigskansler Peder Jensen Lodehat. Slottet er udformet som en korsbygning med det ca. 30 meter høje tårn i midten. Byggematerialet er kalksten fra Stevns Klint lige som mange andre huse og bygninger det på Stevns.

Parken er åben for offentligheden.

Læs mere om Gjorslev GodsFind Gjorslev Gods på et kort.

Solgårdsparken

Mellem Tryggevælde Å og Køge Bugt ligger Solgårdsparken. En hyggelig park, som giver gode muligheder for en gåtur eller en hyggestund på et tæppe i græsset.

Solgårdsparken bærer præg af tidligere tiders overdådighed. I 1904 byggede forfatterinden Karen Bramson en såkaldt strandvejsvilla, som fik navnet Solgården. Her hentede hun inspiration til sine teaterstykker, og samtidig blev det et kulturelt mødested for kunstnere fra store dele af Europa. Senere købte skibsreder Marius Nielsen stedet og udvidede haven til en stor park med kanaler, søer og alleer.

I dag er strandvejsvillaen revet ned og kun tagterrassen med de fire ørne står tilbage som vartegn for parken.

Det er Solgårdsparkens Støtteforening, som passer parken og sørger for at passe den som den naturperle den er med mulighed for mange musik- og naturoplevelser. Du kan grille, lege og hygge sig ved de faciliteter som Støtteforeningen stiller til rådighed.

Find Solgårdsparken på et kort.

Kontakt

SydkystDanmark

VisitSydsjælland-Møn
Tlf.: 55375243

Sidst opdateret

18.01.2018